Landschapsbeheer Flevoland

Werkvelden - Maak je erf goed Ervenproject NOP

Erfsingels belangrijk voor landschap en natuur
Erfsingels bepalen samen met de wegbeplantingen het landschap van de Noordoostpolder. Bovendien geven zij  beschutting aan mensen, dieren en de gebouwen op het erf. Bovendien bieden de erfbeplantingen voedsel en nestgelegenheid aan vele vogels, kleine zoogdieren en insecten. Gemeente Noordoostpolder en Landschapsbeheer Flevoland vinden die waarden belangrijk. Daarom geven zij subsidie voor het behoud en herstel van de erfsingels. Dit is de derde keer in twintig jaar dat zo’n regeling wordt uitgevoerd.  

Subsidie voor erfsingels in Noordoostpolder

Woont u op een erf in de Noordoostpolder? En kan uw erfsingel wel wat hulp gebruiken? Dan kunt u daar nu advies en subsidie voor krijgen. Ook als u in een arbeiderswoning woont of als bij uw erf een (stuk) erfsingel helemaal ontbreekt. U kunt hiervoor bij Landschapsbeheer Flevoland een aanvraag indienen. 

Let wel: voor het plantseizoen 2018 – 2019 zit de regeling vrijwel vol. U kunt zich nog wel aanmelden, u komt dan op de lijst voor seizoen 2019 - 2020 te staan. De verwachting is dat er aankomend seizoen opnieuw ruimte ontstaat binnen de regeling, U krijgt dan vanzelf van ons bericht.

Waarvoor kunt u subsidie krijgen?
Als u meedoet, krijgt u advies van een medewerker van Landschapsbeheer en een vergoeding voor het plantmateriaal. 
Het advies is een dunningsadvies, een beplantingsadvies of een combinatie van deze twee. Als u het advies daarna uitvoert, krijgt u de kosten van plantmateriaal vergoed. Dat is een bedrag tot max. € 500,-- excl. BTW. 

Aanmelden?
U kunt zich aanmelden bij Rudy Brummelman van Landschapsbeheer Flevoland via 06-27437823 of per mail Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.