Landschapsbeheer Flevoland

Ons werk - Samen met vrijwilligers Scholen en jeugd

Ook kinderen vinden het fijn om buiten aan de slag te gaan. Heerlijk samen klussen en mooie dingen zien in de natuur. Dat kan bij ons op allerlei manieren. Voor scholen hebben we leuke projecten: van een groener schoolplein tot met je groep werken in de natuur. Kinderen zijn ook zeer  welkom om met hun (groot)ouders mee te helpen op onze andere werkdagen. Neem wel even contact op met de begeleider van de werkzaamheden om te overleggen of er geschikte klusjes zijn. En natuurlijk op de natuurwerkdag, de eerste zaterdag van november.

Groene Leerling

 

Met ingang van het schooljaar 2018-2019 zijn we gestart met “De Groene leerling” om basisschoolleerlingen ook tijdens hun ‘schoolloopbaan’ meer naar buiten krijgen. Ons doel is dat op een deelnemende school alle leerlingen meerdere keren per jaar buiten les krijgen. Kijk HIER wat er tot nog toe al is gebeurd bij de deelnemende scholen.

Dit hoeven zeker niet alleen lessen over natuur of milieu te zijn: ook taal-, reken en tekenlessen kunnen buiten worden gegeven. Een deel van het grijze plein wordt vergroend  en er komt een ‘buitenlokaal’. Geen lokaal met een dak en muren, maar een plek waar de leerkracht makkelijk een uitleg kan geven aan een groep kinderen. IVN geeft de leerkrachten vervolgens handvatten over buiten les geven.

Daarnaast ‘adopteert’ de school een stukje natuur in de buurt en helpt daar elk jaar met de oudere kinderen met het kleinschalige beheer. Dit stukje kan ook gebruikt voor natuurlessen of andere excursies, zoals picknicken met de kinderen. Hierdoor wordt de betrokkenheid van de kinderen met hun buurt groter.

 

Wij werken samen met de gemeente Dronten, Noordoostpolder en Zeewolde.

Lijkt het u wat voor uw school? En staat uw school in één van bovengenoemde gemeenten? Neem dan contact op met Arda van der Lee Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

format logo leader en npl