Landschapsbeheer Flevoland

Werkvelden - Dat doen we samen Scholen en jeugd

Ook kinderen vinden het fijn om buiten aan de slag te gaan. Heerlijk samen klussen en mooie dingen zien in de natuur. Dat kan bij ons op allerlei manieren. Voor scholen hebben we leuke projecten: van een groener schoolplein tot met je groep werken in de natuur. In de Spettertuin (Lelystad) kun je natuurlijk spelen en meehelpen met beheer. Kinderen zijn ook zeer  welkom om met hun (groot)ouders mee te helpen op onze andere werkdagen. Neem wel even contact op met de begeleider van de werkzaamheden om te overleggen of er geschikte klusjes zijn. En natuurlijk op de natuurwerkdag, de eerste zaterdag van november.

Spettertuin


spettertuinAan de rand van het Woldbos, nabij de wijken Zoom, Horst en Rozengaard is een prachtige natuurspeelplaats aangelegd, de Spettertuin.

Heel precies: de Spettertuin ligt bij de Horst 16 - tegen de bosrand aan, ten zuiden van de volkstuinen. Of vind de speeltuin met GPS met de coördinaten (lat-long) 52.50374, 5.50219.

Een ondiep water slingert zich door een heuvelachtig landschap, omringd door bomen. Met stapstenen of bruggetjes van boomstammen kom je aan de overkant. Een klein zandstrandje daagt uit tot spelen. In deze avontuurlijke speelplaats kan ieder kind zijn fantasie de vrije loop laten en spelen met allerlei natuurlijke elementen, in contact met de omringende natuur.

Een natuurlijke speelplaats is nooit af. In samenwerking met buurtbewoners, kinderen, de gemeente Lelystad en Landschapsbeheer Flevoland kan er volop gewerkt worden aan het mooi en leuk houden van de speelplaats en de omgeving.

Leuke en leerzame doe-middagen
Landschapsbeheer Flevoland organiseert regelmatig een activiteit voor kinderen. Kijk daarvoor in onze agenda. De activiteiten zijn bedoeld om kinderen te laten zien welke mogelijkheden de Spettertuin allemaal biedt en natuurlijk kunnen de kinderen lekker buiten bezig zijn. In de Spettertuin gaan natuur en spelen hand in hand. Iedereen is welkom. 
Ouders van kinderen onder 8 jaar worden wel verzocht tijdens de activiteit te blijven.

Scholen

 Scholen uit Lelystad kunnen ook meehelpen met kleine onderhoudsklussen in de Spettertuin, zoals een struinpad maken en wilgen snoeien. Wilt u weten welke mogelijkheden er zijn, dan kunt u contact opnemen met Margriet Brouwer 0320-294939 of mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. .