Landschapsbeheer Flevoland

Ons werk - Samen met vrijwilligers Hoogstambrigade

Al enige jaren organiseert Landschapsbeheer Flevoland een snoeicursus hoogstamfruit. Veelal gebruiken de cursisten hun kennis voor het beheer van hun eigen fruitbomen. Daarnaast proberen we een manier te vinden om de kennis van deze cursisten ook  in te zetten voor het behoud en beheer van boomgaarden die nog op diverse erven in Flevoland aanwezig zijn. En ook voor de diverse nieuwe boomgaarden dien samenwerking met Landschapsbeheer de afgelopen jaren zijn aangelegd.

Regelmatig wordt Landschapsbeheer benaderd door de eigenaar van een boomgaard of wij kunnen helpen om het achterstallig onderhoud in de boomgaard aan te pakken. Een praktische en voor alle partijen passende oplossing. Oud-cursisten willen wel een dagje komen snoeien. Voor hen een mooie gelegenheid om hun praktijkervaring uit te breiden

 De eigenaar krijgt een deskundig gesnoeide boomgaard. In ruil daarvoor verzorgt hij de catering en betaalt Landschapsbeheer een vergoeding voor de organisatie en begeleiding om de kosten te dekken. Boomgaardeigenaren, die komend seizoen van deze werkwijze gebruik willen maken, kunnen contact opnemen : (0320)294939 en Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 

hoogstam snoeien
snoeien