Landschapsbeheer Flevoland

Projecten

Functie  Projectmedewerker

Contact  06-53994608 of mail Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Werkzaam bij LBF sinds 2007

Als projectmedewerker is mijn werk deels het begeleiden van vrijwilligers (van basisschool tot gepensioneerd) op de werkdagen in het landschapsonderhoud. Daarnaast ben ik in het seizoen druk met inventarisatiewerk. 

Recente projecten 

Wilde bijen: samen met vrijwilligers proberen we de omstandigheden voor de wilde bijen in Flevoland te verbeteren

Burgerparticipatie: Almere (Groen stadsleven 2007-2013) Lelystad en Zeewolde ; hierbij staat het begeleiden van mensen bij het landschapsonderhoud centraal

Vrijwilligersdag: Om het jaar organiseert Landschapsbeheer een dag voor al onze vrijwilligers. Hiermee bedanken wij hen voor alles wat zij de afgelopen 2 jaar voor ons hebben gedaan. Ik vind het altijd bijzonder leuk om zo’n dag te mogen organiseren.

  • Inventarisatie
  • Vleermuisinventarisatie polder
  • Reuzenberenklauwbestrijding
  • Bestrijding eikenprocessierups
  • Arbo-coördinator en preventiemedewerker

Opleiding en ervaring

Na 15 jaar bij het GVB in Amsterdam gewerkt te hebben ben ik in 1999 begonnen met de opleiding Groen, Natuur en Landschap aan de Middelbare Tuinbouwschool in Frederiksoord, met als specialisatie Hovenier, gevolgd door de Middenkader opleiding Opzichter/Uitvoerder. Tijdens deze opleidingen heb ik stage gelopen bij Sophora natuurtuinen en Het Flevo-Landschap. Daarna heb ik gewerkt als meewerkend voor”man” bij de groenafdeling van sociale werkplaatsen en als opzichter bij de gemeente Lisse. De ervaringen die ik hier heb opgedaan zijn zeer goed bruikbaar bij mijn huidige werkzaamheden bij Landschapsbeheer. In 2012 ben ik begonnen met de Basis opleiding Fotografie gevolgd door de opleiding tot Vakfotograaf aan de Foto Vakschool in Apeldoorn, waar ik begin 2015 ben afgestudeerd. Ik maak dan ook regelmatig foto’s die door Landschapsbeheer worden gebruikt voor de website, voor rapportages, nieuwsbrieven en persberichten.

Andere activiteiten

Bij KNNV afdeling Lelystad ben ik 10 jaar actief bestuurslid geweest als Natuurhistorisch secretaris en was ik ook enkele jaren betrokken bij de organisatie van de Soortenzoekdag. 
Na mijn middelbare school heb ik veel cursussen gevolgd op gebied van beeldcommunicatie. Naast mijn werk voor Landschapsbeheer heb ik sinds kort mijn eigen bedrijf, Petra Borsch Fotografie.