Landschapsbeheer Flevoland

Projecten


 

In Lelystad wordt al sinds 2019 gewerkt om de reuzenberenklauw in de stad te bestrijden. Dit doen we samen met bewoners in opdracht van de gemeente Lelystad. Dit gebeurt op vaste locaties. Het doel is om kleine haarden van de reuzenberenklauw te bestrijden en uitzaaien te voorkomen. Deze kleinschalige werkzaamheden zijn aanvullend op het beheer wat de gemeente zelf uitvoert. Juist door deze samenwerking kunnen we op diverse plekken de reuzenbereklauw onder controle houden.  

Bewoners beginnen vroeg in het groeiseizoen wortels te verwijderen met de reuzenberenklauwboor en door te schoffelen. Zo zorgen we ervoor dat de reuzenberenklauw geen kans krijgt om in bloei te komen. Hierdoor komt er geen nieuw zaad in de grond terecht.  
Alle hulp is welkom 

Wilt u ook een bijdrage leveren aan de bestrijding van de reuzenberenklauw in Lelystad, neem dan contact op met Petra Borsch van Landschapsbeheer via 0320-294939 of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Zij zorgt voor instructies en gereedschap.