Landschapsbeheer Flevoland

Projecten

De plekken en de werkzaamheden in Almere vormen een gevarieerd geheel.

De natuurwerkdag start dit jaar al op vrijdagochtend 5 november in Pampushout, een van de meest bezochte bossen in Almere. Dat is niet zo vreemd. Het is een gevarieerd natuurgebied en een ware oase voor mens en dier. Wandelaars vinden er bijvoorbeeld kronkelige struinpaden dwars door het bos. Fijn als je komt helpen met het onderhoud van deze paden.

Vervelen op Stadslandgoed de Kemphaan de Kemphaan is geen optie, vies worden wel. Trek daarom je laarzen aan en kom op vrijdagmiddag 5 november helpen met snoeien en takkenrillen maken. Of ga je liever met een afvalknijper op stap?

De Hoekwierde in Almere Haven is een prachtig voorbeeld van hoe een woongebied in eigen beheer kan samengaan met grote biodiversiteit. Zaterdagochtend 6 november is je hulp welkom bij allerlei, heel diverse klussen voor libellen en andere insecten, amfibieën en vogels. Ook de vrijwilligers van Lage Vaart Bouwmeesterbuurt zijn blij als buurtbewoners op zaterdagochtend komen helpen bij het maandelijkse onderhoud in hun voedselbos.

De archeologische VINDplaats Zenit is een prachtige plek, die tot ieders verbeelding spreekt. Vondsten van duizenden jaren geleden wijzen erop dat we hier niet de eersten waren! Hier is op zaterdagmiddag 6 november genoeg werk voor iedereen, bv. bij het schonen van de poelen.
In het Hannie Schaftpark en het Koningin Beatrixpark steken scouts jaarlijks de handen uit de mouwen. Deze locaties zijn inmiddels vol.

Veel locaties zijn leuk voor gezinnen, kinderen kunnen er volop snoeien, zagen en takken sjouwen. En ook even lekker spelen of klimmen tussen de takken. Kortom, meedoen aan de Natuurwerkdag is een bijzondere belevenis. Je komt op plekken waar je anders niet snel zou komen, je helpt mee om de buurt mooi te houden, je bent actief buiten bezig en het is ook nog gezellig. Een win-winsituatie dus. Geef je snel op via natuurwerkdag.nl