Landschapsbeheer Flevoland

Projecten

Vrijdag 13 maart


heemtuinHekwerk rond Heemtuin repareren
De heemtuin in Lelystad is omheind met een gaashek. De paaltjes die het gaas overeind houden zijn verouderd en moeten nodig vervangen worden.
Verder zijn er diverse kleinschalige beheerklussen. Op vrijdagochtend 9.00 uur gaan we gewapend met grondboren, scheppen en houtenhamer en boormachines aan de slag om de trap te herstellen. Gereedschap is aanwezig en voor koffie/thee en versnaperingen wordt gezorgd. Meld je hier aan. 

 

Zaterdag 14 maart


kwetterwei 1Gevarieerde klussen in de Kwetterwei in Zeewolde
 Voor wilde bijen worden er een- en tweejarige bloeiende kruiden gezaaid voor in de bloemenweides. Er worden nieuwe vleermuiskasten opgehangen. En een nieuw seizoen vraagt om nieuwe aanplant voor de moestuin en pluktuinen in wijkpark Kwetterwei. Voor wie van lekker zwaar werk houdt gaan we ook op deze dag onderhoud verrichten bij de oeverzwaluwwand. Voor kinderen wordt een leuke activiteit bij het water georganiseerd. Meld je hier aan.

 

Bijen, bloemen en planten in Almere
In de gezamenlijke moestuin hebben de bewoners van De Discus een begin gemaakt met het bouwen van een insectenhotel. Dit bouwwerk moet verder ingericht worden met verschillende materialen zoals riet en hout(jes) etc. Het plan en de materialen bereiden wij voor. In samenwerking met Landschapsbeheer Flevoland wordt deze dag een gedeelte van de moestuin ingezaaid met verschillende bloemen t.b.v. de bijen en andere insecten. De buurtplantenbakken vallen uit elkaar en zijn aan vernieuwing toe. 
We werken vanaf 11.00-16.30u. Help je mee?  Meld je dan hier aan.