Landschapsbeheer Flevoland

Projecten

Het NK Maaien met de zeis wordt sinds enkele jaren eind augustus tijdens de Boer’n dag in Elspeet georganiseerd. In 2021 is het kampioenschap op zaterdag 28 augustus. Landschapsbeheer Flevoland organiseert dit kampioenschap samen met Gelderland en Overijssel. Veel werk wordt daarvoor ook verricht door een aantal vrijwilligers uit Elspeet.

Onder veel belangstelling van het publiek strijden de teams om de eer én de gouden strekel. Het gaat de meeste deelnemers om de ‘olympische gedachte’, om liefde voor en plezier met het maaien met de zeis uit te stralen. En om te laten zien dat maaien met de zeis iets is van deze tijd. De bladen van de zeis zijn vlijmscherp, tot vlak voor de wedstrijd werden ze vol aandacht en liefde gehaard en gestrekeld. Een absolute noodzaak om het zware en hoge gras met regelmatige halen af te kunnen snijden en geen sprietje te laten staan.

Neem voor meer informatie en opgeven contact op met Lodewijk van Kemenade of Arda van der Lee, 0320-294939 of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

nk maaien 2017

 Meer informatie over maaien met de zeis vindt u hier.