Landschapsbeheer Flevoland

Projecten

Dit kampioenschap wordt sinds een aantal jaren aan het eind van de zomer georganiseerd. In 2022 is het kampioenschap op zaterdag 3 september, op Landgoed de Horte in Dalfsen. 
Onder veel belangstelling van het publiek strijden de teams om de eer én de gouden strekel. Het gaat de meeste deelnemers om de ‘olympische gedachte’, om liefde voor en plezier met het maaien met de zeis uit te stralen. En om te laten zien dat maaien met de zeis iets is van deze tijd. De bladen van de zeis zijn vlijmscherp, tot vlak voor de wedstrijd werden ze vol aandacht en liefde gehaard en gestrekeld. Een absolute noodzaak om het zware en hoge gras met regelmatige halen af te kunnen snijden en geen sprietje te laten staan. Ook twee Flevolandse teams (een dames- en een herenteam) doen dit jaar weer mee.

Dit landgoed kent een rijke historie. Neem op 3 september vooral ook de tijd om rond te wandelen over dit veelzijdige landgoed, de thuisbasis van Landschap Overijssel. Zit even rustig in de oude Franse tuin met de schitterende boomgaard, druivenkassen en de mammoetboom. Adem daar de rust van het verleden in.  Of wandel naar de zuidzijde van het landgoed, naar de kronkelende Emmertochtsloot met natte en droge schrale hooilanden. Op en rondom het landgoed leven tal van dieren zoals de otter, kerkuil, das, hermelijn en de ijsvogel. 
Landschapsbeheer Flevoland organiseert dit kampioenschap samen met Gelderland en Overijssel. 

Neem voor meer informatie en opgeven contact op met  Arda van der Lee, 0320-294939 Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

nk maaien 2017

 Meer informatie over maaien met de zeis vindt u hier.