Landschapsbeheer Flevoland

Projecten

Samen met en voor bewoners wordt een deel van het Emmelerbos omgevormd. Iedereen die naar het eind van de Sportlaan loopt, fietst of rijdt en daar het bos achter het IVN gebouw bezoekt, kan dan genieten van de vele kleuren van de aangeplante struiken en kruiden. Er is nu nog maar een heel klein stukje aangepakt. Na de zomer moet er nog veel werk worden verzet. Vanuit LEADER en de gemeente NOP is een subsidie beschikbaar gesteld om op deze locatie de komende jaren veel activiteiten te organiseren voor bewoners, leerlingen en alle andere geïnteresseerden. Zo wordt het bos een plek met leuke, inspirerende en leerzame rondleidingen, workshops en doedagen voor de bezoekers, vrijwilligers, jong en oud, gericht op voedselproductie- en -verwerking, natuur en biodiversiteit.

Samen een voedselbos ontwikkelen in harmonie met de natuur
Het omvormen van het bos is in oorsprong een initiatief van een aantal studenten van Aeres die in 2016 een plan hebben gemaakt om de diversiteit in het bos te vergroten. Een aantal organisaties hebben het vervolgens opgepakt. Het bestuur en leden van het IVN Noordoostpolder, Aeres MBO Emmeloord, imkers, Landschapsbeheer Flevoland en de Pioniers van de Toekomst.
Inmiddels is men samen met vrijwilligers vol energie om van een huidig bos vol zieke essen een voedselbos te maken. De doelstellingen liggen voornamelijk bij educatie, recreatie, biodiversiteit en natuur-inclusieve landbouw.

Om het voedselbos verder te ontwikkelen zijn veel vrijwilligers­handen welkom. Er zijn lichte en zwaardere werkzaamheden en op termijn educatieve activiteiten. Voor alle werkzaamheden geldt, dat u zelf kan bepa­len wat u leuk vindt en waar u aan mee zou willen helpen.

Momenteel is er op elke woensdag een werkochtend van 9.00 tot 12.30.
Om 8.30 staat de koffie klaar. Interesse om mee te doen? U bent altijd welkom op één van deze werkdagen. 

Voor meer informatie over het vrijwilligerswerk en de werkzaamheden kunt u contact opnemen met de projectgroep, via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

eu logo met tekst