Landschapsbeheer Flevoland

Projecten

In Lelystad is veel openbaar groen in en om de woonwijken. Veel van dit groen in de wijk is sierplantsoen. Rond de stad liggen de meer natuurlijke gebieden.
Het Oostrandpark, gelegen tussen de wijk Oostrandpark, de Runderweg en de Oostervaart is een prachtig, gevarieerd park aan de rand van Lelystad. Door de grote variatie in beplanting, de natuurlijke oever en begrazing door schapen is het park rijk aan soorten. Er zijn niet alleen orchideeën te vinden; ook de bever en de ringslang leven in het park. Het orchideeënveldje is alleen met de fiets te bereiken, of lopend vanuit de woonwijk.

rietorchis in veld2Van eentonig naar grotere diversiteit van het bosje is het doel van de vrijwilligers. Door het uitvoeren van gefaseerd beheer met maaien en afvoeren ontstaat rond de poel een gevarieerd  weitje met bloemrijke graslandvegetatie. Vooral ook orchideeën profiteren van dit beheer. Inmiddels staan er vele tientallen orchideeën in de oeverrand langs de poel.

De vrijwilligers werken in het seizoen op woensdagavond. Verzamelen om 19.30u bij de picknickbank nabij de Lage Vaart.

Informatie en aanmelden bij Ineke van Westrienen Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.