Landschapsbeheer Flevoland

Projecten

 In Lelystad is veel openbaar groen in en om de woonwijken. Veel van dit groen in de wijk is sierplantsoen. Rond de stad liggen de meer natuurlijke gebieden. Hier is het Boeierbosje er één van, gelegen tussen de Houtribweg, fietspad en de woningen van Boeier 2. Het bosje biedt schuilgelegenheid voor zoogdieren en vogels die in de Kwelstrook Batavia voedsel zoeken.
De bodem van het gebied bestaat vooral uit zand- en kleigrond. Er is nauwelijks reliëf. Alleen het talud rondom het bosje met wandel- en fietspad naar Bataviastad is verhoogd. De paden zijn niet verhard, en lopen slingerend door het bos. Het bosvak heeft aanplant van zwarte zeeden en abelen. Deze verscheidenheid aan inheemse soorten geeft verschil in belevingswaarde en natuurlijke waarde.

Van eentonig naar grotere diversiteit van het bosje is het doel van de vrijwilligers. Door het uitvoeren van gefaseerd beheer met maaien en afvoeren wordt een gevarieerd bosje ontwikkeld met riet, ruigte en bloemrijke graslandvegetatie.

locatie boeierbosjeLijkt het u leuk om actief bezig te zijn en meer van de natuur te weten te komen? Dan bent u van harte welkom op één van de werkdagen. Neem dan even contact op met Dick Luijendijk 06-30405561 of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.