Landschapsbeheer Flevoland

Projecten

20 jaar Natuurwerkdag. Dé reden om de natuurwerkdag niet alleen traditiegetrouw op de 1e zaterdag van de maand te organiseren, maar nu ook op de vrijdag en zondag.  Dus op 6, 7 en 8 november.

Oude spijkerbroek en laarzen aan, een regenjas mee. Lekker buiten aan de slag, in weer en wind, samen met vrienden, buren, collega's of familie. Een wilg knotten, zagen en snoeien, takkenrillen maken. Het kan allemaal op de Natuurwerkdag. 

Meedoen aan de Natuurwerkdag is een bijzondere belevenis. Je komt op plekken waar je anders niet snel zou komen. Vorig jaar waren er ook voor het eerst in Flevoland locaties met een speciaal ‘thema’, zoals een groep voor jongeren en een aparte plek voor singles. Ook dit jaar staan die weer in de planning. Het werk dat verzet wordt op de Natuurwerkdag is belangrijk voor het behoud van natuur en landschap. Zorg voor het landschap, zoals onderhoud aan (knot-)bomen, orchideeënveldjes, bosranden en poelen is steeds vaker in vrijwilligershanden. De maatschappelijke betrokkenheid van de vele vrijwilligers bij de groene leefomgeving is groot. Mede dankzij hen kan iedereen blijven genieten van het karakteristieke Flevolandse landschap. Landschapsbeheer Flevoland ondersteunt de groene vrijwilligers op vele terreinen met hun kennis, kunde en gereedschappen. Maar zonder de vele gemotiveerde locatieleiders, die vrijwilligers weten te enthousiasmeren voor het werk in de natuur, zou de natuurwerkdag elk jaar niet zo’n succes zijn. 
Zin om mee te doen? Heb je een idee voor een (nieuwe) locatie voor dit jaar? Meld je aan via natuurwerkdag.nl of neem contact op met Rebecca Wielink, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

P1010973 Large
P1010969 Large
P1020030 Large