Landschapsbeheer Flevoland

Projecten

vrijwilliger bosrand bob middendorp pjb largeWolbert (Bob) Middendorp doet veel ‘groen’ vrijwilligerswerk in Almere. “In 2004 ben ik bij de Bosrand werkgroep terecht gekomen. In een stuk bos, dat bestaat uit kavels van eiken, populieren, beuken, essen en andere boomsoorten hebben we bijvoorbeeld grillige wandelpaden gemaakt. Ook is er een beek uitgegraven, die vooral bij kinderen zeer in trek is. Omdat de groep klein is, doen we alleen maar het onderhoud, iets nieuws aanleggen lukt niet.

Door diverse  cursussen van Landschapsbeheer te volgen, begeleid ik (alweer een paar jaar) de werkgroep. Ik zorg voor het gebruik en onderhoud van gereedschap en houd de veiligheid in de gaten. Voordat we met de werkzaamheden starten, geef ik aan wat er allemaal gedaan kan worden.

De vrijwilligers mogen zelf doen waar ze zin in hebben. Zijn er problemen, dan overleg ik met de groenvoorziening van de gemeente Almere.
Het bos wordt in de buurt erg gewaardeerd door wandelaars, honden en kinderfeestjes en het is leuk om daaraan iets aan bij te dragen.