Landschapsbeheer Flevoland

Projecten

 

2013 07 06 13.10.39
zeewolde vrijwilliger large
zeewolde infobord

In het grootste deel van het gronddepot mag de natuur haar gang gaan. Door het kleinschalige beheer van de vrijwilligers houdt het gebied een afwisseling van bosschages en open plekken waar bijzondere planten kunnen groeien, zoals stijve ogentroost en echt duizendguldenkruid. Door het beheer nemen de aantallen reuzenberenklauw af zodat het Gronddepot een fijne plek blijft om te wandelen. 

Een enthousiaste groep vrijwilligers is actief met kleinschalig natuurbeheer. Bekijk dit filmpje om een indruk te krijgen waarom kleinschalig beheer nodig is.
Er worden allerlei seizoensklussen gedaan die het gronddepot gevarieerder maken en aantrekkelijker voor dier en mens. Op enkele plekken houden vrijwilligers bijvoorbeeld de vegetatie laag zodat hier bijzondere planten kunnen groeien, de paden worden opengehouden en de poelen onderhouden. Ook wordt de Reuzenberenklauw bestreden. Er wordt op zo’n dag niet alleen gewerkt, er is ook tijd en aandacht voor uitleg over het doel van werkzaamheden en over planten of dieren die we tegenkomen.

jaco websiteJaco Houweling van Landschapsbeheer  organiseert en begeleidt de werkdagen. De vrijwilligersgroep kan wel wat versterking gebruiken. Wil je meehelpen om dit bijzondere stuk natuur te ontwikkelen, neem dan contact op met met ons: tel 0320 294939 of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.