Landschapsbeheer Flevoland

Projecten

 

swifterbant vrijwilligers
swifterbant vrijwilliger
bosrand large large

 De vrijwilligers streven naar gevarieerde, bloeiende bosranden. Hiervoor worden bomen die veel schaduw geven, uit de bosrand verwijderd. Meer licht in de rand geeft meer bloeiende struiken en daardoor meer stuifmeel, nectar en vruchten. Dat maakt de bosrand aantrekkelijk voor allerlei dieren. De dikke stammen blijven liggen en raken begroeid met paddenstoelen en mos. De takken worden gebruikt voor het aanleggen van takkenrillen. Allerlei vogels, kleine zoogdieren en amfibieën, zoals de bruine kikker, kunnen zich verschuilen in deze langgerekte takkenhopen. Ook vlinders en andere insecten vinden een leefgebied in de nieuwe bosrand.

De vrijwilligers werken aan kleinschalig natuurbeheer om pleksgewijs maatwerk te kunnen leveren en vormen zo een aanvulling op het meer grootschalige beheer door de gemeente. Dit is niet alleen goed voor de natuur; het is bovendien erg gezellig om samen aan de slag te zijn. Er is van alles te doen: van het beheer van de bosrand en maaibeheer tot bestrijding van de reuzenberenklauw.

 

harold w largeHarold Boer van Landschapsbeheer organiseert en begeleidt werkdagen in het bos bij de Bloemenwijk, op de derde maandagmiddag van de maand, van 13.00 tot 16.00 uur. Lijkt het je leuk om eens mee te werken? Neem dan contact op met Harold: tel 0320 294939 of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.