Landschapsbeheer Flevoland

Projecten

 

20150219 4798 kopie
biddinghuizen lieren
rode kelkzwam 02 large

 

De belangrijkste boomsoort op het eiland is de es. Daarnaast groeien hier ook zwarte els, linde en gewone esdoorn. In de loop der jaren is, mede dankzij het bosrandbeheer, een gevarieerd bos ontstaan met veel verschillende soorten. In de herfst kun je hier bijvoorbeeld allerlei paddenstoelen vinden, zoals de zeldzame rode kelkzwam.

De vrijwilligers voeren kleinschalig natuurbeheer uit om pleksgewijs maatwerk te kunnen leveren. Dit is niet alleen goed voor de natuur; het is bovendien erg gezellig om samen aan de slag te zijn. Er is van alles te doen: zagen en snoeien, wilgenknotten langs de oever, maaien met de zeis ook ter bestrijding van de reuzenberenklauw.

Landschapsbeheer Flevoland ondersteunt de groep met kennis en gereedschap. 

harold w largeElke maand is er op de derde donderdag een werkdag van 13.00 tot 16.00 uur. Harold Boer begeleidt deze groep. We verzamelen bij de Scharrelberg aan de Sportlaan in Biddinghuizen. Mensen die het leuk vinden om te helpen zijn van harte welkom. Neem dan even contact op met Harold:  tel 0320 294939 of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.