Landschapsbeheer Flevoland

Projecten

 

 

 mg 3900 large
bergbos 2010 01 30 016 large
bergboslelystad 2012kopie large

 

Het grootste gedeelte van het Bergbos is een gevarieerd loofbos. Er zijn open stukken te vinden, waar veel orchideeën groeien. Het Bergbos is goed toegankelijk middels een schelpenpad. Ook ruiters kunnen er een rondje stappen. Daarnaast zijn er drie grote poelen te vinden, waarin salamanders, padden en kikkers in grote aantallen voorkomen.

Een groep vrijwilligers voert al jaren kleinschalige beheerwerkzaamheden uit. Zagen in de bosranden om de paden vrij te houden.  Daarmee worden de paden weer toegankelijk, maar minstens zo belangrijk is dat de paden daarmee vlindervriendelijk worden. Zo proberen we een complete vlinderbaan door het Bergbos te maken. Ook de poelen krijgen elk jaar een opknapbeurt zodat padden en salamanders er in het voorjaar  naar hartelust kunnen paren. De orchideeënweitjes worden met de zeis gemaaid en het maaisel wordt  gebruikt om broeihopen te maken.

Landschapsbeheer Flevoland ondersteunt de groep met kennis en gereedschap. 

Elke maand is er een werkdag in de winter op zaterdag van 13.00 tot 16.00 uur;  in de zomer op donderdagavond. Mensen die het leuk vinden om te helpen zijn van harte welkom. Neem dan even contact op met Jan Nagel  tel 0320 294939 of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.