Landschapsbeheer Flevoland

Projecten

Bijna een jaar geleden, tijdens een feestelijke bijeenkomst op donderdag 15 december 2022, overhandigde Truus Visser namens de vrijwilligersgroep het eerste exemplaar van ‘Alleen maar zand en riet’, geschreven door Lenie Hanse-Bolle aan wethouder van de Beld van de gemeente Zeewolde. Sindsdien is de interesse in het boek en de ervaringen en geschiedenis van de polderpioniers onverminderd groot gebleven.

omslag alleen maar zand en rietIn 'Alleen maar zand en riet' komen op een toegankelijke en aantrekkelijke manier de mannen en vrouwen van het eerste uur aan het woord over het landschap rond het Zeewolde van toen. De korte, persoonlijke verhalen worden geïllustreerd met mooie archieffoto’s. Dit boek is het tweede deel van een tweeluik; ‘Zover je keek was er niets’ was het eerste deel met de verhalen van de pioniers van de Noordoostpolder en Oostelijk Flevoland.

Landschapsbeheer Flevoland heeft nu een e-boekversie van deze uitgave ontwikkeld, die zowel in ePub-formaat als PDF-formaat te downloaden is.
EPub is een bestandsformaat dat geschikt is voor de meeste eInk ereaders, tablets en smartphones.
Het PDF-formaat is handiger voor wie het boek op zijn computer of laptop wil lezen. 

Download link ePub

Download link PDF