Landschapsbeheer Flevoland

Projecten

Lessen over natuur kunnen natuurlijk binnen in de klas worden verzorgd, maar met Landschapsbeheer mogen de leerlingen lekker naar buiten. 

 

De leerlingactiviteiten bestaan uit beheerwerkzaamheden in de wintermaanden en natuurlessen in de zomermaanden in hetzelfde terrein. De beheerwerkzaamheden die de leerlingen verrichten, bestaan uit het knotten van bomen, het terugzetten van hakhout, poelonderhoud, opzetten van takkenrillen en broeihopen en soms het aanplanten van nieuwe bomen en struiken. Klussen die we met kinderen vanaf groep 6 uitvoeren.
Alle werkzaamheden vinden plaats onder begeleiding van Landschapsbeheer Flevoland. Voorafgaand aan de werkdag wordt een eenmalige introductieles (een half uur) verzorgd door Landschapsbeheer Flevoland voor de leerkrachten, begeleiders en/of ouders en de kinderen. Deze les sluit direct aan op de beheerwerkzaamheden in het veld. Aan deze begeleiding door Landschapsbeheer zijn geen kosten verbonden. 

Meer informatie kunt u krijgen bij Arda van der Lee 0320-294939 of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.