Landschapsbeheer Flevoland

Wie wij zijn Team

Functie: directeur en projectleider
                

Contact  telefoon 0320-294932 of 06-11428460 

 

               of mail Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Werkzaam bij LBF sinds: 1998

In 1998 had Landschapsbeheer Flevoland behoefte aan een medewerker die iets van ringslangen wist. Nadien zijn er tal van projecten bijgekomen maar vaak hebben de projecten wel iets te maken met specifieke diersoorten.

Recente projecten

Natuurrijk Lelystad is een bijzonder project dat Jeroen samen met de gemeente Lelystad uitvoert. Doel is om de gemeente te voorzien van informatie op het gebied van bijzondere natuurwaarden in en om de stad. Informatie die gebruikt kan worden bij het beheer maar ook om beleidsmatig allerlei afwegingen te maken. Gekeken wordt naar o.a. vleermuizen, groeiplaatsen rietorchis, effect van vlinderbanen, inzet van ratelaar in het beheer van de vegetatie.

Otters in Flevoland: De komst van de otter in Flevoland heeft ervoor gezorgd dat water- en wegbeheerders graag ook aandacht besteden aan deze soort. Alleen waar loopt de otter op dit moment rond en welke knelpunten moeten opgelost worden? Leuke vragen om op te lossen.

Christelijke Agrarische Hogeschool: Leerlingen van de CAH-Almere moeten onderzoeksvoorstellen schrijven en deze worden door mensen die beroepshalve iets met natuur te maken hebben becommentarieerd. Spannend om te zien welke voorstellen er komen en hoe ‘onze’ toekomst tegen de natuurvraagstukken aankijkt.

Opleiding

Ik heb in 1989 de opleiding Biologie aan de Wageningen Universiteit met specialisatie Dierecologie en Natuurbeheer in 1989 afgerond. Vervolgens hebben rond 13 bedrijven, waaronder LOI, Rijkswaterstaat en het huidige St. Veldwerk, mijn expertise (tijdelijk) ingehuurd.

Andere activiteiten

  • Provinciaal aanspreekpunt voor RAVON, Calutra en Vleermuiswerkgroep.
  • Webmaster KNNV-Lelystad
  • Docent Postacademisch onderwijs (cursus natuurvriendelijke oevers)
  • Coach Roeivereniging Pontos