Landschapsbeheer Flevoland

Wie wij zijn Team

Functie:  Projectmedewerker/projectleider Cultuurhistorie
                en Natuur & Landschapsbeheer met derden 

Contact: telefoon 0320-294936 of 06-27308916

                 mail Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Werkzaam bij LBF sinds 2002 in zeer diverse projecten

Recente projecten:

Bosrandbeheer met vrijwilligers. In Zeewolde, Biddinghuizen en Swifterbant zijn groepen burgers actief  in de dorpsbossen en een voormalig gronddepot. We werken het meest aan de randen die omgevormd worden tot gevarieerde biotopen en aan het terugdringen van invasieve exoten zoals reuzenberenklauw, Canadese kornoelje en springbalsemien.

Oral history Dit is een bijzonder project waar vrijwilligers interviews hebben afgenomen bij ontginners en eerste bewoners over de groene geschiedenis van Flevoland. De informatie is vastgelegd op de website www.flevolandsgeheugen.nl, het boek; Zover je keer was er niks en een leuke website http://bit.ly/zoverjekeekwaserniks

Bermbeheer in de oostrand van de Noordoostpolder Midden in het intensieve landbouwgebied heeft Landschapsbeheer samen met de gemeente hele bijzondere vegetaties in de bermen gerealiseerd waar soorten uit kalkrijke duinvalleien in hele grote getale voorkomen. De situatie van dertig jaar geleden is heel mooi hersteld.

Opleiding en ervaring

Bos en natuurbeheer aan de IAHL in Velp, afgerond in 1991. Na mijn opleiding heb ik diverse banen gehad in de groene sector o.a. bij een ingenieursbureau, als assistent districtshoofd bij Staatsbosbeheer, in bosinventarisatie in Italië en België en bij een wandelreisbureau.

Andere activiteiten

In mijn vrije tijd ben ik als vrijwilliger actief op diverse plekken. In Muiderberg als beheerder van het Kocherbos voor de Joodse Gemeente Amsterdam.  Stamboekhouder voor het Samenwerkingsverband Exmoorpony voor dit bijzondere oerpaard. Voor stichting Taurus actief in het naar Nederland halen van primitieve runderen uit Toscane. In Italië bezig in het landschapsbeheer in de Alpen in Piemonte en in een WNF-reservaat in Toscane, o.a. met onderzoek aan oud natuurbos, knotbomen en vlechtheggen.