Landschapsbeheer Flevoland

Over ons Team

Functie: Projectmedewerker

Contact: telefoon 0320-294934 of 06-27297697 
                 of mail Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Werkzaam bij LBF sinds: 1998

April 1998 ben ik begonnen bij Landschapsbeheer Flevoland als veldmedewerker weidevogelbescherming, we zaten toen nog onder de vleugels van de Milieufederatie Flevoland. Ik moest nieuwe vrijwilligers het zoeken naar weidevogelnesten leren. Ik werkte 2 dagen per week en was dan twee maanden buiten en leidde alle vrijwilligers zelf op, een geweldige leerzame tijd. Zo leerde je Flevoland goed kennen. Daarnaast ben ik steeds meer vogel gerelateerde projecten gaan uitvoeren. Zoals het maken en onderhouden van oeverzwaluwwanden. Ik coördineer het maken van nestkasten in onze werkschuur met vrijwilligers. Daarnaast begeleid ik vrijwilligerswerk bij allerlei landschapsonderhoud, verder neem ik wel eens schoolklassen mee de natuur in voor ‘je school kan de boom in'. De aanschaf en het beheer en opslag van onze gereedschappen probeer ik in goede banen te leiden. Door de jaren heen heb ik veel werk verricht aan allerlei soortbeschermings-projecten en daardoor ook flora en faunascans gedaan voor bedrijven zoals Mercatus, maar ook voor particulieren.

Opleiding: Mijn vader heeft me het zoeken van weidevogelnesten geleerd, daar heb ik eigenlijk mijn baan aan te danken. Mijn andere opleidingstraject is erg landbouwkundig. Middelbare landbouwschool, opleiding voor maalderij en mengvoederindustrie, Hogere landbouwschool. Dit komt goed van pas bij de weidevogelbescherming.

Andere activiteiten: Naast mijn werk als coördinator weidevogelbescherming, ben ik zelf ook vrijwilliger bij een aantal boeren. In de Noordoostpolder ben ik secretaris van de werkgroep roofvogels en inventariseer ik een deel van de NOP. Als ik niet met natuur bezig ben, mag ik graag een rondje fietsen. En daarnaast heb ik nog een eigen bedrijfje; een kleine houtzagerij. Waar ik planken en balken zaag uit rondhout. Zomers help ik nog wel eens op de boerderij, met de selectie en oogst van aardappelen.