Landschapsbeheer Flevoland

Nieuws

Functie projectmedewerker en projectleider, communicatie

Contact telefoon 0320-294939
              of mail Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Werkzaam bij LBF sinds 2007

Bij Landschapsbeheer ben ik betrokken bij bewonersparticipatie en projecten met kinderen. Mijn ervaring van ruim 30 jaar onderwijs komt daarbij goed van pas. Daarnaast ben ik verantwoordelijk voor een belangrijk deel van de PR.

Recente projecten

‘Groene scholen’: een schoolplein kan veel meer zijn dan een pauzeplaats of een overblijfplek. Het kan een soort buitenlokaal worden met diertjes, planten en bomen. Een groen schoolplein waar kinderen op zoek gaan naar lieveheersbeestjes, verstoppertje spelen achter bomen en in struiken. Een schoolplein waar kinderen weer in contact komen met de natuur, waar kan worden geklommen en geklauterd.

‘Je school kan de boom in’: Lessen over natuur kunnen natuurlijk binnen in de klas worden verzorgd, maar met “Je school kan de boom in!” mogen de leerlingen lekker naar buiten. De beheerwerkzaamheden die de leerlingen verrichten, bestaan uit het knotten van bomen, het terugzetten van hakhout, poelonderhoud, opzetten van takkenrillen en broeihopen en soms het aanplanten van nieuwe bomen en struiken.

‘Op de Kuierlatten’ In Flevoland lopen twaalf verrassende wandelroutes over boerenland. Het merendeel van deze paden loopt deels langs en sommigen zelfs over water. Om de wandelaars meer en beter informeren over de watergang waarlangs het pad voert, ben ik bezig om in samenwerking met Waterschap  Zuiderzeeland zowel op de website als door het plaatsen van informatieborden meer aandacht te besteden aan de component water. De belevingswaarde van het water in Flevoland zal hierdoor bij de recreanten op de boerenlandpaden toenemen.

Opleiding en ervaring
Ik studeerde biologie aan de Vrije Universiteit met als specialisatie ecologie. Later rondde ik ook de (deeltijd)studie Tuin- en Landschapsontwerp aan de Agrarische Hogeschool Larenstein met succes af. Na mijn studie heb ik ruim 30 jaar biologieles gegeven op een middelbare school (HAVO/VWO/Gymnasium).

Andere activiteiten
Als vrijwilliger ben ik op allerlei gebied actief. Bij de Stichting Dialoog, een organisatie die humanitaire hulp biedt aan straatarme gezinnen in Roemenië. Maar vooral op het terrein van de natuur. Zowel waar ik woon in de regio Gooi & Vechtstreek bij de vogelwerkgroep, als  coördinator van de marterwerkgroep en als bestuurslid van het vogelhospitaal Naarden, als landelijk bij STORK, als bestuurslid en ringer van ooievaars.