Landschapsbeheer Flevoland

Nieuws

De visie van polderpioniers op het landschap en de natuur van onze bijzondere provincie blijft boeien. Reden voor Landschapsbeheer Flevoland om nu ook de verhalen van de eerste bewoners van Zeewolde op te tekenen en bereikbaar te maken voor een ieder die geïnteresseerd is in de geschiedenis van Flevoland. Tijdens een feestelijke bijeenkomst op donderdag 15 december overhandigde Truus Visser namens de vrijwilligersgroep het eerste exemplaar van ‘Alleen maar zand en riet’ aan wethouder van de Beld van de gemeente Zeewolde.

De vrijwilligers hebben de afgelopen jaren 30 ontginners en eerste bewoners van Zeewolde geïnterviewd. Hoe zag de drooggevallen zeebodem eruit? Wat groeide er als eerste? Wanneer en hoe kwamen er dieren naar het nieuwe land? Hoe is het om als eersten in de nog kale omgeving te wonen? De mooiste verhalen zijn nu dus ook in boekvorm verschenen. In Alleen maar zand en riet komen op een toegankelijke en aantrekkelijke manier de mannen en vrouwen van het eerste uur aan het woord over het landschap rond het Zeewolde van toen. De korte, persoonlijke verhalen worden geïllustreerd met mooie archieffoto’s. Dit boek is het tweede deel van een tweeluik; ‘Zover je keek was er niets’ was het eerste deel met de verhalen van de pioniers van de Noordoostpolder en Oostelijk Flevoland.

Geïnteresseerden voor het boek kunnen zich melden bij Landschapsbeheer Flevoland via onderstaande contactgegevens.

Het tot stand komen van dit boek is mede mogelijk gemaakt door het Europees Landbouwfonds voor Plattelandsontwikkeling, Nationale Postcode Loterij en de gemeente Zeewolde 

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Landschapsbeheer Flevoland, 0320 294 939 of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.