Landschapsbeheer Flevoland

Nieuws

In 2018 startte Landschapsbeheer Flevoland het project Oral History Zeewolde. In samenwerking met vrijwilligers en de gemeente Zeewolde werd het verhaal van Zeewolde opgetekend door het afnemen van in totaal 30 interviews. Geïnterviewd werden de eerste bewoners van het gebied wat nu de gemeente Zeewolde is. Van jachtopzieners tot agrariërs en van de eerste huisarts tot de eerste inwoner van het nieuwe dorp Zeewolde. 

De verhalen van deze polderpioniers hebben geleid tot het schrijven van een boek door Lenie Hanse. Op donderdag 15 december a.s. zal de directeur van Landschapsbeheer, Ronald Spanier, het eerste exemplaar aanbieden aan de groep vrijwilligers die zich heeft ingezet voor het afnemen en uitwerken van interviews en het uitzoeken van fragmenten uit deze interviews. Deze boekpresentatie vindt plaats in museum Batavialand te Lelystad (adres Bataviaplein, Lelystad).

Genodigden voor deze boekpresentatie hebben reeds per post of mail een uitnodiging ontvangen. Heeft u een uitnodiging ontvangen dan kunt u zich aanmelden via de volgende link: https://forms.office.com/r/AQ0wdaZMR7 

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Landschapsbeheer Flevoland, 0320 294 939 of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.