Landschapsbeheer Flevoland

Nieuws

Op vrijdag 4 en zaterdag 5 november kan iedereen in het hele land weer meedoen aan de jaarlijkse Natuurwerkdag. Leerlingen van basisscholen helpen dit jaar ook mee in de natuur. Op vrijdag 4 november is er extra aandacht voor deze natuurwerkers van de toekomst. Speciaal voor leerlingen van basisscholen worden er klussen georganiseerd in het kader van de Natuurwerkdag om kinderen te laten ervaren hoe het is om buiten bezig te zijn in de natuur.

Ook drie basisscholen in Flevoland, uit Emmeloord, Lelystad en Zeewolde, doen mee en ze hebben er zin in. De leerlingen gaan aan de slag met klussen voor de leefomgeving van planten en dieren. Ook is er een speciaal lespakket ontwikkeld met informatiebladen en leuke opdrachten. Op deze manier wil de organisatie de jonge generatie inspireren zorg te dragen voor de natuur. Uit onderzoek blijkt immers dat een natuurervaring op jonge leeftijd bijdraagt aan een positieve houding tot de natuur. Ook nodigt natuur kinderen uit tot bewegen en stimuleert creatief speelgedrag.

 

Opening Natuurwerkdag

Landschapsbeheer geeft samen met 50 leerlingen van basisschool Finnjol de aftrap voor de Natuurwerkdag bij Kwelstrook Batavia. Leerlingen in Emmeloord gaan helpen in het Voedselbos en in Zeewolde zijn leerlingen bezig in het Horsterwold. Samen met begeleidende (groot)ouders, leerkrachten en medewerkers van Landschapsbeheer

belooft het een leuke dag te worden. Snoeien, zagen, met takken slouwen, gewoon lekker buiten.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Landschapsbeheer Flevoland,  Arda van der Lee 0653999530

Foto vrij te gebruiken.