Landschapsbeheer Flevoland

Nieuws

Het eerste Groen Flevoland Festival bleek bij de opening al een succes en smaakte volgens een aantal vrijwilligers naar meer. Om hun groene vrijwilligers te bedanken, organiseerden de groene organisaties en de provincie Flevoland in oktober een week vol leuke activiteiten op verschillende locaties. Gedeputeerde Natuur Harold Hofstra gaf het officiĆ«le startsein.

Samen met vertegenwoordigers en vrijwilligers van elke organisatie stopte hij ruim 2000 biologische bollen in de grond, voor elke vrijwilliger van de organisaties eentje. Komend voorjaar is er zo, in de vorm van het Flevolands logo, een plek bij het provinciehuis  waar wilde bijen in deze versteende omgeving nectar en stuifmeel kunnen vinden.

Opmerkelijke verhalen

Tijdens het interviewen van een aantal vrijwilligers door gedeputeerde Hofstra kwamen opmerkelijke verhalen naar boven. Zo vertelde mevrouw Van Rijn dat ze namens Stad & Natuur als imker de bijenstand bijhoudt en mevrouw Van Cooten dat ze voor Landschapsbeheer Flevoland in de Heemtuin werkt en de reuzenberenklauw maait met de zeis. Ze is ook lid van de zeisbrigade en doet mee aan het nationaal kampioenschap Maaien met de zeis. Of mevrouw De Wilde, die al jarenlang educatie geeft vanuit IVN aan kinderen en glunderend uitlegde hoe fantastisch het is om hen te laten zien hoe mooi onze natuur in elkaar zit.

Ruime keus

Ongeveer 250 vrijwilligers deden mee met het festival. Voor elke (groene) interesse was er wel een activiteit: struinen met de gids door de Stille Kern in het Horsterwold, een workshop storytelling, van alles ontdekken over de ringslang in Flevoland tijdens het keren van een broeihoop, druiven plukken op een biologische wijnboerderij, een workshop over de natuurinclusieve samenleving, op diverse locaties met een boswachter op zoek naar de bever en andere bewoners van Flevoland, zelf touw maken van brandnetels of een lezing over natuurvijvers.

Dit filmpje geeft een leuke indruk van de opening van het festival met Gedeputeerde Natuur Harold Hofstra en de verhalen van de vrijwilligers.

Meer informatie kunt u contact opnemen met Landschapsbeheer Flevoland,  Rebecca Wielink 0320-294939 of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Foto: Erwin Budding Photography