Landschapsbeheer Flevoland

Nieuws

wandelen met lekkers toe

In Flevoland wordt nu volop geoogst. Ga daarom deze maand eens wandelen over een Kuierlattenpad en maak kennis met de gastvrije telers. Twaalf verrassende wandelroutes over boerenerven, akkers en weides. De routes zijn een aanrader voor wie graag buiten de gebaande paden banjert. Vergeet niet om je rugzak mee te nemen om te vullen met allerlei heerlijke producten. Om thuis nog na te genieten van de wandeling.

Boerderijwinkels vol heerlijkheden
Een aanrader is bijvoorbeeld het Pruimenpotpad vlakbij Dronten, als je even de benen wilt strekken. De wandeling van ca. drie kilometer door deze boomgaard is in alle seizoenen zeer de moeite waard. Je vindt hier afwisselend appelbomen, walnootbomen en vooral veel pruimenbomen. Terug op het erf kan je van alles kopen. Niet te versmaden zijn de huisgemaakte producten, zoals chutney, jam, sap en walnotenolie.

't Is bijna niet te geloven, maar binnen de bebouwde kom van Emmeloord loopt het Boerderijpad. Dit door weidsheid omringde wandelpad leidt ondermeer langs de gewassen en gebouwen van Boerderij Groeizaam, een zorgboerderij. Je zult genieten van de mooie landerijen die zij met veel inzet onderhouden. En waarvan je de opbrengst kunt kopen in de bijbehorende boerderijwinkel.


Liever een lange wandeling? Kies dan voor het Vuurtorenpad richting Blokzijl. De vuurtoren, de wijngaard, de akkerbouw, prachtige singels, het grazende vee; deze in alle opzichten afwisselende Kuierlattenroute zal je aangenaam verrassen! Je wandelt bovendien in een historisch interessant gebied: deels op het nieuwe land, deels in het buitendijkse strandgebied van voor de drooglegging. En ook hier kan je de rugzak vullen met heerlijke producten (zelfs wijn!) in de diverse boerderijwinkels waar je (vlak) langs komt. Veel plezier.

Alle informatie over de paden, interactieve routes en kaartjes is te vinden op www.opdekuierlatten.nl.