Landschapsbeheer Flevoland

Nieuws

Afgelopen zaterdag kwamen de maaiers weer uit het hele land naar de Noordoostpolder voor de landelijke maaidag, Uit Friesland, Drenthe, Noord-Holland, Utrecht en Overijssel wisten ze Flevoland weer te vinden. Ook de Friese kampioen was afgereisd om het mooie gevoel van samen een veld met de zeis te maaien weer te beleven.

Veel deelnemers zijn ervaren maaiers, maar dit jaar kwamen ook bewoners uit de buurt, die de afgelopen jaren door de cursus maaien met de zeis enthousiast zijn geworden. Zij kregen volop hulp van de ervaren maaiers met tips hoe beter te gaan maaien. Er wordt niet alleen gemaaid; allerlei ideeën over hoe je het blad van de zeis nog scherper krijgt, worden uitgewisseld. En gewoon even de kans om bij te praten maakt dat iedereen elk jaar graag komt. Moe, bezweet, maar vooral zeer tevreden keerden de deelnemers in de loop van de middag weer huiswaarts. Landschapsbeheer Flevoland organiseert deze dag al jaren, vaak op een natuurterrein van het Flevo-landschap.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Landschapsbeheer Flevoland, Arda van der Lee 0653999530 of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.