Landschapsbeheer Flevoland

Nieuws

De vogel als symbool van de Provincie Flevoland is niet zomaar gekozen. Bij het ontginnen van Flevoland wisten bruine kiekendieven dit gebied erg goed te vinden. Er was volop voedsel en de grote rietvelden boden volop broedgelegenheid. In die begintijd waren er honderden broedparen, maar hoeveel het er nu zijn is onbekend. Landschapsbeheer Flevoland wil dat graag onderzoeken in Oostelijk en Zuidelijk Flevoland.  

In de Noordoostpolder weten we hoeveel bruine kiekendieven er jaarlijks broeden. In Oostelijk en Zuidelijk Flevoland worden wel bruine kiekendieven waargenomen, maar waar die broeden is niet precies bekend. Een deel van deze kiekendieven broedt in de Oostvaardersplassen of in de rietkragen langs de Randmeren, maar jaagt op het boerenland in Flevoland. Er zullen zeker ook bruine kiekendieven buiten de natuurgebieden broeden, langs tochten en vaarten, maar hoeveel dit er zijn is nog nooit onderzocht. 
 
Daarom gaat Landschapsbeheer in samenwerking met Grauwe Kiekendief - Kenniscentrum Akkervogels dit jaar de broedlocaties van de bruine kiekendief in kaart brengen in Oostelijk en Zuidelijk Flevoland. We zijn op zoek naar vrijwilligers die eind april, begin mei willen helpen met inventariseren. Lijkt het u ook leuk of interessant om mee te helpen in het veld nesten van de bruine kiekendief op te sporen? Of heeft u (oude) gegevens over broedende bruine kiekendieven in Oostelijk of Zuidelijk Flevoland? U kunt hiervoor contact opnemen met Jan Nagel Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of bellen met 06 27297697 

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Landschapsbeheer Flevoland,

Jan Nagel: 06-27297697 of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.