Landschapsbeheer Flevoland

Nieuws

In Lelystad wordt al vele jaren gewerkt om de reuzenberenklauw in de stad te bestrijden. De gemeente Lelystad voert hiervoor zelf de grootste werkzaamheden uit. Sinds 2019 voeren bewoners aanvullende werkzaamheden uit op dit beheer. Zij helpen mee onder begeleiding van Landschapsbeheer Flevoland.

Ook dit jaar kunnen bewoners meehelpen op een aantal vaste locaties om haarden van de reuzenberenklauw te bestrijden en uitzaai te voorkomen. De hulp van deze vrijwilligers is van onschatbare waarde. Bijkomend voordeel is dat de vrijwilligers bekend zijn in de omgeving en vaak precies weten waar deze exoten staan. Door deze unieke samenwerking kunnen we op diverse plekken in de stad de reuzenberenklauw beter onder controle houden.

Landschapsbeheer coördineert de werkzaamheden en geeft uitleg om op een verantwoorde en veilige manier de reuzenberenklauw te verwijderen. Bewoners beginnen vroeg in het groeiseizoen wortels te verwijderen met de reuzenberenklauwboor en door te schoffelen. Deze werkzaamheden kunnen al starten zo gauw de plant begint te groeien. Nu, met dit warme voorjaarsweer, gaat dat heel snel. 

Er zijn 2 locaties waar nieuwe vrijwilligers kunnen helpen. Dit zijn
“de Ecozone bij de Landerijen” en bij de “volkstuinen in het Karveel”. Elke locatie wordt 3 keer onder handen genomen op woensdagmiddag 13 en 27 april, 11 en 25 mei en op 8 en 22 juni. Op deze werkdagen zorgt Landschapsbeheer voor gereedschap, persoonlijke beschermingsmiddelen, kennis en natuurlijk koffie/thee en een versnapering.

Wilt u meedoen op 1 van deze dagen en zo een bijdrage leveren aan de bestrijding van de reuzenberenklauw in Lelystad, neem dan contact op met Petra Borsch van Landschapsbeheer via 0320-294939 of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..