Landschapsbeheer Flevoland

Nieuws

Het Christiaan Huygens in Dronten doet mee met het project ‘Groene Leerling’. Dat was vorige week goed te merken, in het van Veldhuizenbos kon u een groep kinderen tegenkomen die druk was met zagen en het opruimen van takken. Of .... met spelen in het water.

De leerlingen van groep 7 vertrokken enthousiast naar het bos om, in de strook die daar door vrijwilligers samen met Landschapsbeheer wordt beheerd, te zagen en te sjouwen. Om meer licht in de bosrand te krijgen waren er een paar grote bomen omgezaagd, die opgeruimd moesten worden. Best wel zwaar werk, maar volgens de kinderen was dit veel leuker dan de gymles.
De afgezaagde takken werden de bosrand ingesleept om takkenrillen te maken. Een medewerker van Landschapsbeheer had de kinderen tijdens een korte binnenles uitgelegd waarom de bomen omgezaagd worden en ook wat het nut van takkenrillen is. De meeste leerlingen wisten dat inmiddels wel, het was niet de eerste keer dat ze helpen in het van Veldhuizenbos,
De werkdag was extra leuk omdat de bomen over het water lagen. Binnen de kortste keren liepen de kinderen met hun laarzen door het water en vergaten door het gespetter soms dat ze ook nog moesten ‘werken’. Hun enthousiaste verhalen weer terug op school werkten zo aanstekelijk, dat groep 8 niet kan wachten om ook te komen helpen in dit bos vlakbij de school.
De school doet mee met het project ‘Groene Leerling’. Met dit project willen zij met hulp van Landschapsbeheer Flevoland en IVN Flevoland hun leerlingen tijdens hun ‘schoolloopbaan’ meer naar buiten krijgen, om te leren, om te bewegen en om te spelen. Dat is deze keer weer prima gelukt.

Dit project wordt mede mogelijk gemaakt door de Gemeente Dronten.