Landschapsbeheer Flevoland

Nieuws

Veel mensen vinden het leuk om te weten welke dieren in hun tuin zitten. Een groot deel van het stadsoppervlak bestaat uit tuinen. Door te onderzoeken wat daarin allemaal rondscharrelt, ontstaat een goed beeld welke (zoog)dieren er bijvoorbeeld in de stad leven. Zo’n onderzoek naar het gebruik van tuinen door met name vos en andere kleine roofdieren was 5 jaar geleden een succes in Lelystad. Reden voor Landschapsbeheer Flevoland om dit project nogmaals uit te voeren. Komen er nu andere soorten voor dan toen?

Met behulp van wildcamera’s is dit onderzoek tegenwoordig makkelijk uit te voeren. Bewoners van Lelystad konden aangeven mee te willen doen met hun tuin. Eén of twee weken wordt er dan door Landschapsbeheer een wildcamera geplaatst in de tuin, waarna de beelden worden uitgelezen. Waarnemingen van zoogdieren worden per tuin genoteerd in www.waarneming.nl, zodat deze data bij kunnen dragen aan het in kaart brengen van bijzondere natuur in Lelystad.

Vanwege groot succes is het niet meer mogelijk om je aan te melden om mee te doen aan dit onderzoek.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Landschapsbeheer Flevoland, Harold Boer 06 5169 2734 of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.