Landschapsbeheer Flevoland

Nieuws

In 2018 is bij Landschapsbeheer Flevoland het project “Oral History Zeewolde” van start gegaan. Doel van het project is om, in navolging van de Noordoostpolder en Oostelijk Flevoland, verhalen op te tekenen van mensen van het eerste uur (polderpioniers). Zuidelijk Flevoland is in 1968 drooggevallen, inmiddels is dat ruim 50 jaar geleden. Hoog tijd om ook hier verhalen over het landschap en de natuur van de eerste jaren te gaan verzamelen.

 Inmiddels heeft een groep vrijwilligers al bijna 20 interviews afgenomen waaruit de meest uiteenlopende en interessante verhalen zijn voortgekomen. Om samen toe te kunnen werken naar het eindresultaat – 50 interviews – is Landschapsbeheer Flevoland op zoek naar versterking van de huidige groep vrijwilligers. De vrijwillige interviewers gaan personen interviewen met een interessant verhaal uit de periode 1968-1992 over landschap en natuur in de gemeente Zeewolde. Landschapsbeheer geeft algemene begeleiding, apparatuur in bruikleen en cursussen in interviewtechniek en geschiedenis van Flevoland. Een onkosten- en kilometervergoeding is beschikbaar. Het interview wordt door de vrijwilliger op de PC uitgewerkt tot een transcriptie (een schriftelijke- en letterlijke weergave van hetgeen wat verteld is).
Fragmenten uit het interview worden geplaatst op de website www.flevolandsgeheugen.nl. Ook via diverse sociale media worden deze fragmenten verspreid. Op basis van de interviews zal een boek worden geschreven door een professionele schrijfster, net als het boek ‘Zover je keek was er niets’ over het project in de Noordoostpolder en Oostelijk Flevoland. In dit project werkt Landschapsbeheer samen met vrijwilligers, filmclub “Flevo Lacus”, de gemeente Zeewolde en Batavialand.

Mocht u geïnteresseerd zijn om mee te doen als interviewer, dan kunt u een mail sturen naar Rudy Brummelman, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. . Kijk hier voor een volledige vacaturetekst: