Landschapsbeheer Flevoland

Nieuws

Afgelopen zaterdag gingen 15 teams de strijd aan om de nationale titel ‘maaien met de zeis’. Onder veel belangstelling van het toegestroomde publiek streden zij in Buitenpost, Friesland om de gouden strekel én de eer. Er was een aparte finale voor de dames en de heren. Het Groningse damesteam werd kampioen. De Flevolandse dames gingen met een mooie 2e plaats naar huis. De finale bij de heren was een noordelijk onderonsje. In de zeer spannende finale versloeg het team Fryslan Hartwerd nipt de twee sterke teams uit Groningen en Drenthe.

 Het enthousiasme van alle deelnemers was weer groot. Ze stralen liefde voor en plezier met het maaien met de zeis uit. Ook steeds meer jonge mensen pakken weer de zeis. Daardoor doen er ieder jaar ook een aantal jongere deelnemers aan het NK mee. De jury was weer lovend over het niveau van maaien dit jaar. ”De deelnemers maaien stuk voor stuk goed, daarom kijken we voor het toekennen van punten ook hoe het team als geheel maait. Zijn de bewegingen synchroon, wordt er op hetzelfde moment gestrekeld?” Het gras stond er goed bij, dankzij de inspanning van Sipke Veenstra, eigenaar van het wedstrijdveld en zelf al vele jaren één van de deelnemers. Kortom, het NK maaien was een goede promotie voor het maaien met de zeis. Landschapsbeheer Flevoland organiseerde, samen met Landschap Overijssel en Landschapsbeheer Gelderland, dit NK ‘maaien met de zeis’ voor de negende keer.

Op maaienmetdezeis.nl vindt u alle informatie over de cursussen maaien, die door Landschapsbeheer in de verschillende provincies worden georganiseerd en algemene informatie over het maaien met de zeis.