Landschapsbeheer Flevoland

Nieuws

Om meer mensen het oude ambacht van het maaien met de zeis te leren en er zo voor te zorgen dat deze kunst nog steeds gebruikt kan worden in het natuurbeheer anno nu, wordt door Landschapsbeheer op 28 augustus weer het NK Maaien met de zeis  georganiseerd, dit keer in Buitenpost. Op dit evenement gaan een aantal teams de strijd met elkaar aan wie het beste de zeis hanteert. Niet alleen heren, maar ook dames doen mee aan dit NK.

Degenen die goed met de zeis kunnen omgaan, hebben vaak in hun jeugd geleerd hoe ze met de zeis moeten maaien en zijn dit nog steeds niet verleerd. Maar dit aantal wordt steeds kleiner. En dat is jammer. Bij het onderhoud op het eigen erf of tuin of bij kleinschalig natuurbeheer is een zeis vaak een heel goed alternatief voor een bosmaaier of maaimachine. Zeker voor de damesteams gaat het erom te laten zien dat maaien met de zeis ook iets is voor vrouwen van deze tijd. En om liefde voor en plezier met het aloude maaien met de zeis uit te stralen. Maar de dames zijn niet minder fanatiek tijdens de wedstrijd. Om ook dit jaar weer een volwaardige damescompetitie te krijgen, is de organisatie nog op zoek naar enkele damesteams. Dus welke dames durven de onderlinge strijd aan en formeren een team van 3 personen voor het NK eind augustus? Je kunt als team nog een aantal weken oefenen om de kunst van het maaien nog wat beter onder de knie te krijgen.

Kijk hier voor een sfeerimpressie van het NK enkele jaren geleden in Elspeet.

Mail of bel voor meer informatie of om je op te geven naar Arda van der Lee, Landschapsbeheer Flevoland, 0653999530 of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.