Landschapsbeheer Flevoland

Nieuws

Op vrijdag 9 juli openden gedeputeerde Rijsberman van provincie Flevoland en wethouder Haagsma van gemeente Noordoostpolder gemeenschappelijk de nieuwe interactieve fietsroute van Landschapsbeheer. De gedeputeerde was blij met de extra aandacht voor de geschiedenis en het landschap van Flevoland. Wethouder Haagsma complimenteerde Landschapsbeheer voor het nemen van het initiatief voor deze route.

De Noordoostpolder is de plek waar aardappelen, scheepswrakken, orchideeën, schokbeton-boerderijen, zwaaikommen, tulpen, kiekendieven en aquaducten samenkomen in het weidse polderlandschap. Deze nieuwe, interactieve fietsroute van ruim 50 kilometer combineert dit allemaal. De tocht voert tussen de akkers door langs vaarten en wegen, om dan vervolgens door het bos te leiden of door een prachtige natuurstrook. Op meer dan 25 verschillende interessante punten krijgt de fietser extra informatie over de geschiedenis van de polder, over het verre verleden en over de ontginning van de polder.

“Zo treedt er bewustwording op van de geschiedenis van de polder” vertelt Arda van der Lee namens Landschapsbeheer. “We zien het ook als één van onze taken om bewoners en bezoekers kennis te laten maken met de cultuurhistorische bezienswaardigheden. Dat kan op diverse manieren; één daarvan is door deze objecten op te nemen in een interactieve fietsroute. De belevingswaarde van Flevoland zal hierdoor bij de bewoners en recreanten toenemen. En uiteraard ontbreekt ook de aandacht voor de natuur niet”, besluit Van der Lee.

Klik hier voor de interactieve fietsroute.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Landschapsbeheer Flevoland, Arda van der Lee 06-53999530 of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.