Landschapsbeheer Flevoland

Nieuws

Nu, na de meivakantie, zullen de leerlingen van basisschool De Regenboog in Ens nog vaker buiten les krijgen. Inmiddels is er al een buitenlokaal gerealiseerd en de kinderen zaaiden eind april een bloemenmengsel in de toekomstige bloemenweide. Daar zullen ze nog voor de zomer allerlei vlinders, bijen en andere insecten kunnen bekijken. Zo wordt stapje voor stapje de ruimte rond de school verder vergroend in het kader van het project ‘Groene Leerling’. 

Samen met Landschapsbeheer Flevoland werden al door enkele ouders boomstammetjes ingegraven voor een bijzonder lokaal: een buiten-lesplek voor natuurlessen, maar ook gewoon voor rekenen, taal of tekenlessen. Eind april zaaiden de leerlingen hier een bloemenstrook in. Water geven hoefde niet, voor het eerst in tijden viel er een groeizaam regentje. De bloemen gaan hopelijk veel insecten aantrekken, die kunnen wonen in het insectenhotel, dat dit voorjaar nog tegen de zonnige zuidmuur wordt geplaatst. In samenspraak met de school heeft Landschapsbeheer Flevoland een ontwerp gemaakt voor het inrichten van de strook aan de voorkant van de school zodat de leerlingen ook tijdens de lessen lekker naar buiten kunnen.
Basisschool De Regenboog doet mee met het project ‘Groene Leerling’. Met dit project willen zij met hulp van Landschapsbeheer Flevoland en IVN Flevoland de leerlingen tijdens hun schoolloopbaan meer naar buiten krijgen, om te leren, te bewegen en te spelen.

Dit project wordt mede mogelijk gemaakt door de Gemeente Noordoostpolder.
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Arda van der Lee Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

format logos zonder lbf