Landschapsbeheer Flevoland

Nieuws

Het programma voor de nieuwe online lezingen van Landschapsbeheer Flevoland zijn bekend. In maart gaat Landschapsbeheer drie online lezingen over natuur en biodiversiteit verzorgen. Gratis en bedoeld voor alle groene vrijwilligers en andere geïnteresseerden in Flevoland. Zet deze aankondiging daarom vooral ook door binnen het eigen netwerk! Aanmelden via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..  Per mail wordt een inlogcode toegestuurd die op de avond zelf toegang geeft tot de lezing.  Graag uiterlijk één dag van te voren aanmelden.

Onderwerp van de 1
ste online lezing op dinsdagavond 2 maart is: Roofvogels in Flevoland 

buizerd 057 largeEen presentatie waarin op de meest voorkomende soorten kort en bondig wordt ingegaan.  Medewerker Harold Boer van Landschapsbeheer neemt je mee in de wereld van de roofvogels en uilen die je tegen kunt komen in Flevoland.  Welke roofvogel vliegt daar?  Wat zit daar op dat paaltje? Van welke uil is die braakbal? Waar kan je op letten om snel soorten te herkennen of juist uit te sluiten? Harold is actief bij de Roofvogelwerkgroep Noordoostpolder. Lezing begint op 19.30u en duurt ongeveer een uur. Tijdens de presentatie is er bovendien ruimschoots gelegenheid om via de chat vragen te stellen. 

houtblokken voor bijen largeOp dinsdagavond 9 maart is het onderwerp: 'Hebben bijenhotels wel of geen nut? 
Er wordt ingegaan op de bewoners van bijenhotels en wat wij voor deze bewoners kunnen doen. Bijenhotels en insectenhotels zijn al jaren een gewaardeerd onderwerp. Maar hoe werkt zo’n bijenhotel eigenlijk?  Zijn bijenhotels nuttig om te maken en neer te zetten? Zo ja, wat is dan de beste locatie? En is er verschil tussen een insectenhotel of een bijenhotel? Veel vragen worden tijdens deze online lezing behandeld. Tijdens de presentatie is er bovendien ruimschoots gelegenheid om via de chat vragen te stellen, deze worden per onderwerp besproken. Petra Borsch is de presentator van deze lezing die duurt van 19.30 tot max. 21.00 uur. Zij is als projectmedewerker bij Landschapsbeheer al vele jaren bezig met ecologisch groenbeheer en bijvriendelijke inrichting van groenstroken.

IMG 0182Derde lezing op dinsdagavond 23 maart : Zoogdieren in Flevoland
Wist u dat je aan een zwemmende bever kunt zien of het een jonge of een volgroeide bever is? Maar is het wel een bever die u ziet zwemmen of misschien toch een muskusrat? En wist u dat otterspraints (poep) naar versgemaaid gras ruiken met een vleugje vis? Hoe zie je het verschil tussen een boommarter en een steenmarter? Dit soort interessante en soms grappige zaken komen aan bod in de lezing van Petra Borsch op deze avond.