Landschapsbeheer Flevoland

Nieuws

Het Christiaan Huygens in Dronten doet mee met het project ‘Groene Leerling’. Dat was donderdag goed te merken, in het van Veldhuizenbos kon u kinderen tegenkomen met zelf gezaagde stammetjes en dikke takken op de schouders, op weg naar hun schoolplein. 

In samenspraak met leerlingen, ouders en leerkrachten heeft Landschapsbeheer Flevoland een ontwerp gemaakt voor het inrichten van het plein met als doel het mogelijk maken van buitenlessen. Op het plein was deze zomer al een buitenlokaal gerealiseerd en afgelopen donderdag was de klusochtend voor de leerlingen onder leiding van Landschapsbeheer en met hulp van een enkele ouder om het plein extra groen te maken.
Een aantal leerlingen vertrok in kleine groepjes naar het bos om, in de strook die daar door vrijwilligers samen met Landschapsbeheer wordt beheerd, dikke takken en dunne stammetjes te zagen. Deze werden deels zelf naar het plein gesjouwd en ingegraven. Best wel zwaar, maar volgens de kinderen was dit veel leuker dan de gymles.
De dikke takken werden direct gebruikt om 2 hutten op het plein te bouwen. Andere leerlingen waren druk met het planten van groenblijvende klimop tegen de wilgentenenschermen en het aanleggen van een speelbosje van struiken en houten palen. En eindelijk konden nu de insectenhotels worden opgehangen, die door enkele enthousiaste leerlingen thuis waren gemaakt. Om het plein extra fleurig te maken, voor zichzelf en voor de hommels en bijen, stopten de leerlingen ook nog honderden bollen in de grond.
Met deze werkdag is het plein nu een heerlijke plek voor buitenlessen én om te spelen en te klimmen over boomstammen. Tikkertje spelen rond nieuw ingegraven palen, wat wil je nog meer?

De school doet mee met het project ‘Groene Leerling’. Met dit project willen zij met hulp van Landschapsbeheer Flevoland en IVN Flevoland hun leerlingen tijdens hun ‘schoolloopbaan’ meer naar buiten krijgen, om te leren, om te bewegen en om te spelen. Dit project wordt mede mogelijk gemaakt door de Gemeente Dronten.

 

 

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Landschapsbeheer Flevoland, Arda van der Lee  0320-294939 of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

 format logo leader en npl