Landschapsbeheer Flevoland

Nieuws

De afgelopen jaren zijn er in Flevoland veel poelen aangelegd door agrariërs en particulieren. Poelen zijn belangrijk als leefgebied van kikkers, padden, salamanders, libellen en waterplanten. Willen de poelen interessant voor waterdieren blijven, dan is er jaarlijks onderhoud nodig.

Landschapsbeheer Flevoland is erg benieuwd naar de ontwikkelingen en functionaliteit van uw poel. Heeft de poel zich naar verwachting ontwikkeld? Levert deze een bijdrage aan de biodiversiteit? Of staat de poel een groot deel van het jaar droog?
Hoe heeft u de poel onderhouden? Is dat goed te doen of valt dat tegen en is de poel mede daardoor dichtgegroeid?

Om hier inzicht in te krijgen heeft Landschapsbeheer een enquête opgesteld om eigenaren, indien nodig en gewenst, bij te staan in de vorm van advies. Heeft u een poel op uw erf/terrein, dan kunt u ons helpen door mee te werken aan dit onderzoek door het invullen van deze enquête. De enquête bestaat uit 10 vragen en is hier te vinden: https://nl.surveymonkey.com/r/C9DPCJQ of scan de QR code onderaan de pagina. 

Heeft u vragen of opmerkingen over het onderhoud van uw poel? Neem dan vooral contact op met ons, wij helpen u graag verder. U kunt hiervoor bellen of mailen met Harold Boer via 0320-294939 of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

 

qr code c9dpcjq