Landschapsbeheer Flevoland

Nieuws

We keken er naar uit, naar de speciale 20e  editie van de Natuurwerkdag begin november. We hoopten op een record aantal deelnemers en veel nieuwe mensen. De beperkingen rond de Corona pandemie hebben veel mensen immers de natuur doen ontdekken. Helaas kunnen we onze plannen dit jaar niet waarmaken en annuleren we de Natuurwerkdag 2020. In afwachting van betere tijden, kijken we uit naar de 21-ste editie in 2021. Dus noteer de eerste zaterdag van november vast in je agenda, we hopen dan met veel locaties en vrijwilligers samen weer mee te doen. 

Maar natuurlijk laten we de eerste zaterdag van november dit jaar toch niet ongemerkt voorbij gaan. Op zaterdag 7 november vragen we mensen in heel Nederlandom zelf iets te doen voor biodiversiteit in eigen tuin, een buurttuin of in het groen in de straat.  Plant bv. thuis (biologische) bollen , maak een rommelhoekje met takkenril of oude houtblokken, bouw een egelhuisje of vleermuizenkast, maak je tuin insectenvriendelijk winterklaar , plant een inheemse boom of wilde roos  etc. Kijk hier voor tips. 

Met het oog op de strengere coronamaatregelen, is het leuk om mensen inspiratie te kunnen bieden voor hun eigen stukje groen in deze periode en in beweging te brengen voor natuur dichtbij huis.