Landschapsbeheer Flevoland

Nieuws

Vroeger stonden in bijna ieder weiland heggen, bosjes en grote bomen. Tegenwoordig zie je vaak alleen nog kale grasvlaktes, begrensd door prikkeldraad of sloten. Het vee staat in de hete zon of zonder bescherming in de striemende regen. Reden voor de campagne ‘Bomen voor koeien’. Een campagne om meer bomen in de wei te krijgen waar vee beschutting kan vinden. Beschutting tijdens warme dagen tegen zon, maar ook tegen regen en wind. Koeien, schapen, kippen en paarden zijn er net zo blij mee als wij mensen.

Wij zoeken ook deze zomer voor de actie “Bomen voor koeien” boeren, hobbyboeren en particulieren in Flevoland die 200 stuks bosplantsoen willen aanplanten. Dit plantseizoen is er ruimte voor 20 deelnemers die een gratis schaduwhaag voor het vee aanleggen. Een schaduwhaag bestaat uit 200 stuks bosplantsoen (bomen en struiken, 60-100 cm hoog) met een afmeting van ca. 6 x 60 meter. De bomen en struiken zijn van inheemse, autochtone herkomst, passen in het landschap en worden uiteraard zó aangeplant dat het vee er baat bij heeft.

Interesse?

Lijkt het u wat voor uw koeien, kippen, paarden, varkens of schapen? Meldt u dan aan bij Landschapsbeheer Flevoland. Vervolgens wordt in samenspraak met u bepaald welke locatie geschikt is en welke soorten gewenst zijn. Daarna bestelt u middels een door Landschapsbeheer opgestelde bestellijst het plantmateriaal en tekent u na aanplant een eenvoudige overeenkomst dat u goed voor de struiken en bomen zult zorgen.

Hebt u interesse om ‘bomen voor koeien’ te planten, neem dan contact op met Rudy Brummelman: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of 06-27437823. Als particulier kunt u ook een certificaat kopen waarvoor een boom wordt geplant.

 *Klik hier voor aanvullende voorwaarden en meer informatie over de campagne.