Landschapsbeheer Flevoland

Nieuws

Op 21 maart verscheen de eenmalige en exclusieve uitgave van het boek, BUITENgewoon. Het project is ontstaan binnen een samenwerkingsverband van Siska Bos uit Joure, Machteld Holtrop uit Sneek en Ingeborg van Buiten uit Lemmer. Margriet Brouwer en Arda van der Lee van Landschapsbeheer Flevoland hebben een bijdrage geleverd in de vorm van 2 artikelen. Het  boek is ontwikkeld in Friesland met de lens gericht op Flevoland. En daarin met name op de relatie tussen mens en natuur, het streven naar een vrij leven, en het koesteren van het vertrouwde. Deze onderwerpen lopen als een rode draad door de pagina’s, waarbij authenticiteit en ambacht voorop staan. Zo worden alle boeken handgebonden, heeft elk katern een andere papiersoort, en is er naast eigen fotografie gebruik gemaakt van monoprints voor de illustraties. 

Van de opbrengst van dit boek wordt 25% aan Nederlandzoemt.nl voor een project ter behoud van de wilde bij in Flevoland geschonken. Het budget zal besteed gaan worden aan plant- en of zaaigoed of andere materiaal waar de wilde bijen blij van worden. Woont u n de Noordoostpolder en heeft u een goed initiatief voor de wilde bij? Geef dat dan door via de mail aan: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..  Wij nemen dan contact met u op.

Van deze eenmalige uitgave wordt een genummerde oplage van 99 stuks gemaakt. Er zijn voor de liefhebber nog enkele exemplaren beschikbaar. Het boek kost 25,- euro en is te bestellen via: www.hetbijzondereboek.nl.
De ontwikkelingen rondom de productie en publicatie zijn ook te volgen via Instagram: @buitengewoon_boek.