Landschapsbeheer Flevoland

Nieuws

Basisschool Fondali en de Regenboog in Creil doen mee met het project ‘Groene Leerling’. Dat was afgelopen zaterdag goed te merken, het schemerde nog toen een twintigtal enthousiaste ouders aan de slag ging om het terrein naast de school om te toveren in een educatief speelbos.

In samenspraak met leerlingen, ouders en leerkrachten heeft Landschapsbeheer Flevoland een ontwerp gemaakt voor het inrichten van het bos met als doel het mogelijk maken van buitenlessen. Afgelopen zaterdag was de klusochtend voor de eerste realisatie van het ontwerp. In het bos werd een buitenlokaal aangelegd met daaromheen een scherm van gevlochten wilgentenen. Ook hebben de ouders een kijkscherm gemaakt waar kinderen onbespied naar allerlei weidevogels kunnen kijken op de aangelegen akkers. Op een andere plek kunnen ze op zoek gaan naar bodemdiertjes. Op de nieuwe werkplekken buiten kunnen de leerlingen alle nodige informatie verwerken. Niet alleen het bos werd aangepakt, er was ook aandacht voor het vergroenen van het schoolplein. Het nieuwe blote-voetenpad is klaar om door de leerlingen te worden getest; ze kunnen het zelf ook aanvullen. Met het plaatsen van een insectenhotel, een mooie bloemenstrook en een haag van vlinder- en fruitstruiken in het verschiet, hopen we in het voorjaar veel dieren te lokken naar het plein.

Veel mensen uit de buurt, ouders en kinderen kwamen even een kijkje nemen bij de werkzaamheden. De harde werkers werden gesteund door alle positieve en leuke reacties. Het resultaat mag er dan ook zeker zijn! 

De scholen doen mee met het project ‘Groene Leerling’. Met dit project willen zij met hulp van Landschapsbeheer Flevoland en IVN Flevoland hun leerlingen tijdens hun ‘schoolloopbaan’ meer naar buiten krijgen, om te leren, om te bewegen en om te spelen. Dit project wordt mede mogelijk gemaakt door de Gemeente Noordoostpolder.

 Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Landschapsbeheer Flevoland, Rebecca Wielink  0320-294939

 format logo leader en npl