Landschapsbeheer Flevoland

Nieuws

De Kunstenaars Vereniging Flevoland bestaat in 2019 dertig jaar. Om dat jubileum te vieren heeft de KVF het ambitieuze plan opgezet om dit jaar dertig kunstprojecten, door heel Flevoland en met verschillende organisaties en partijen, te realiseren. Project 6 in dit lustrum is ‘Kunst in Bedrijf’. Het concept is overzichtelijk: vijf kunstenaars doen een kunstproject in een bedrijf. De uitwerkingen zijn verrassend en divers.                                                                                                                                               

 

achterkant kunstwerkHet is zover …. op 19 december wordt er weer een kunstwerk onthuld: “how fragile we are”. 
Kunstenares Sonja Rosing is vaak in het bos te vinden; zij werkt ín en mét de natuur. Haar wens was dan ook om speciaal voor ‘Landschapsbeer Flevoland’ een object te maken. Stichting Landschapsbeheer Flevoland maakt zich namelijk al 20 jaar sterk voor behoud, beheer en ontwikkeling van natuur en landschap buiten de natuurgebieden. 
Het kunstobject, een grote blauwe ovaal met herhalende tekst ‘how fragile we are’ en aan de achterkant tientallen takken bevestigd, symboliseert de kwetsbaarheid van de natuur, maar ook het vertrouwen in het herstellend vermogen van de natuur bij verbeterende omstandigheden. De ovaal, symbool voor een ei, staat voor nieuw leven. De takken vormen het nest.


detail voorkant largeInformatie over het project Kunst in Bedrijf: Marisja van Weegberg, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of 06-15507570  en over alle KVF projecten: Hein Walter, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of 06-51924882

 detail achterkant large