Landschapsbeheer Flevoland

Nieuws

Natuurwerkdag 2019 zit er weer op! Landschapsbeheer Flevoland kijkt terug op een geslaagde dag. Hier vind je een impressie.

Ondanks de slechte weersvoorspelling hebben in Flevoland 472 deelnemers op 24 locaties met veel plezier gewerkt. Op vrijdag startte de Natuurwerkdag voor Flevoland al in Dronten bij het Torenbosje met 35 enthousiastelingen die druk waren met snoeien en zagen. Op zaterdag konden op 23 andere locaties de groene vrijwilligers aan de slag. En dat deden ze! Landelijk kwamen 14.000 vrijwilligers in actie.

 Dankzij hun hulp heeft het landschap een opknapbeurt gehad. De vrijwilligers hebben gewerkt aan de leefomgeving van wilde bijen, vlinders, kikkers, oeverzwaluwen en nog veel meer soorten. Daarmee is er een belangrijke bijdrage geleverd aan de biodiversiteit. Op 13 plekken is er gemaaid, gehooid en kleine boompjes verwijderd om de bloemrijke veldjes voor wilde bijen en andere insecten in stand te houden. Er zijn 3 grote en 20 kleine insectenhotels gemaakt, op 3 locaties zijn wilgen geknot, op 5 locaties poelen en beekjes schoongemaakt  en op veel plekken zijn takkenrillen gemaakt als schuilplaats voor kleine zoogdieren en vogels. Voor ringslangen zijn broeihopen gekeerd en er zijn bollen en fruitbomen geplant.

De groene en maatschappelijke betrokkenheid van de vele vrijwilligers bij de groene leefomgeving is groot. Mede dankzij hen kan iedereen blijven genieten van het karakteristieke Flevolandse landschap. Landschapsbeheer Flevoland ondersteunt de groene vrijwilligers op vele terreinen met hun kennis, kunde en gereedschappen. Maar zonder de vele gemotiveerde locatieleiders, die vrijwilligers weten te enthousiasmeren voor het werk in de natuur, zou de natuurwerkdag dit jaar niet weer zo’n succes zijn geworden.

Benieuwd naar de resultaten van de Natuurwerkdag èn wil je meer weten over de effecten van de werkzaamheden op de leefomgeving van dieren? Bekijk de infographic van de Natuurwerkdag 2019 op natuurwerkdag.nl!