Landschapsbeheer Flevoland

Nieuws

Planten en dieren, hun omgeving en de relatie met ecologisch beheer.

dwergvleermuis z60 largeVleermuizen boven de tuin op een warme avond heeft altijd iets magisch. Deze kleine, fascinerende dieren maken graag gebruik van onze tuin op zoek naar voedsel, water en beschutting. Een tuin met veel insecten is aantrekkelijk,  vleermuizen eten zo’n 3000 insecten per nacht.
Wat hebben vleermuizen nodig? Hoe leven ze? Op deze avond leer je over hun winter- en zomerverblijven, verbindingsroutes en voedselgebieden. Een avond met praktische informatie en veel tips.

bladsnijder aan het werkWilde bijen zijn verantwoordelijk voor 80% van de bestuiving. Ze zijn daarom onmisbaar. Maar de helft van alle 358 soorten wilde bijen in Nederland is bedreigd.
Hen helpen is niet zo moeilijk, als je maar rekening houdt met hun 'wensen', zoals geschikte nestgelegenheid, overwinteringsplekken en voldoende voedsel. Met de informatie van deze avond kun je zelf actief de wilde bij helpen.

rugstreeppad adult

 Rugstreeppadden ontwaken in april overal in Flevoland. In Europa is deze Rode lijstsoort zeldzaam, maar in de polder hoor je de paddenmannen al van grote afstand roepen in de poelen. Tijdens deze avond krijg je informatie over de leefomgeving en het  voedselzoekgedrag van de rugstreeppadden, de noodzakelijke bodem en (pionier)begroeiingen.


Landschapsbeheer Flevoland organiseert 3 informatieavonden waarbij specifiek wordt ingegaan op de leefwijze van deze dieren en hun omgeving. Zo kan een ieder het deze dieren naar de zin maken om ze beter te kunnen beschermen.

Tijdstip : 19.30 – 22.00 uur 
Rugstreeppadden           Dinsdagavond   25 februari OPGEVEN UITERLIJK ZONDAG 23 februari


 
Opgave via flevolandDit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Na opgave volgt de exacte locatie, afhankelijk van het aantal deelnemers.