Landschapsbeheer Flevoland

Nieuws

 Heeft u een woning met een (voormalig) boerenerf in het buitengebied van Flevoland? En wilt u van uw erf een visitekaartje voor de streek maken? Leg dan een ‘klein landschapselement’ aan op of rond uw erf! Denk daarbij aan een poel, een hoogstamboomgaard, een rij knotwilgen, een (fruitteelt)haag, bijenstruweel of een vogelbosje. Via Landschapsbeheer Flevoland kunt u daarvoor nu advies en subsidie krijgen.

Kleine landschapselementen belangrijk voor het landschap
Erven zijn continue in ontwikkeling. Nieuwe schuren worden gebouwd, oude schuren krijgen een herbestemming, fruitbomen verdwijnen of worden juist aangeplant en noem zo maar op. Kleine landschapselementen vormen een bepalende factor in het landschap. Ze leveren een belangrijke bijdrage aan de biodiversiteit van het landelijke gebied. Daarom wil Landschapsbeheer Flevoland de aanleg van kleine landschapselementen stimuleren met een subsidie voor particulieren en agrariërs in het buitengebied.

Subsidie voor aanleg van kleine landschapselementen
Woont u op een (voormalig) boerenerf in Flevoland? En wilt u graag een klein landschapselement aanleggen? Dan kunt u daar nu advies en subsidie voor krijgen. U kunt bij Landschapsbeheer een aanvraag indienen. U kunt kosten vergoed krijgen zoals het aanschaffen van plantmateriaal en het laten uitvoeren van werkzaamheden die direct te maken hebben met het aanleggen van het element. Daarnaast krijgt u advies van een deskundige. Hier kunt u de volledige voorwaarden voor deelname aan de subsidieregeling lezen. De subsidie wordt verstrekt vanuit Het Europees Landbouwfonds voor Plattelandsontwikkeling.

Aanmelden?
U kunt zich aanmelden bij Rudy Brummelman  via 06-27437823 of per mail Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.eu logo met tekst