Landschapsbeheer Flevoland

Nieuws

Wij zijn veel in het veld, wij worden blij van struinen door bermen, langs oevers, door bossen. Hoe leuk is het om anderen daarvan mee te laten genieten? Daarom posten wij regelmatig brichten op Facebook, twitteren we over bijzondere waarnemingen en zetten mooie plaatsjes op Instagram. Sinds kort maken we ook af en toe een vlog. Hieronder vindt u de link naar 2 vlogs, gemaakt tijdens het veldonderzoek van onze stagiaires. En vanaf nu zijn er om de week korte fragmenten te beluisteren uit interviews van pioniers over de beginjaren van het landschap rond Zeewolde.

Zwemmen er nog rivierdonderpadden in Flevoland? “Er zijn sterke vermoedens dat exotische grondelsoorten de rivierdonderpad uit zijn leefgebied verdrijven,“ aldus Vincent Korevaar, één van onze stagiaires. Bekijk de vlog over zijn onderzoek.

“Weidebeekjuffers zijn de mooiste juffers die er in Flevoland zijn,” vertelt onze andere stagiair Tiemen Jansen in deze vlog.  

Na de drooglegging in de jaren '60 wisten dieren Zeewolde ook te vinden. Pionier Roelof zag het gebeuren. Luister naar zijn verhaal, vastgelegd door één van onze vrijwilligers in het project Oral History.